چاپ        ارسال به دوست



روش‌ حذف خودکار مجوز دسترسی‌ اپلیکیشن‌های بدون استفاده در اندروید

 

درصورتیکه اپ‌های زیادی دارید که مدت‌ها بدون استفاده مانده‌اند، به شما توصیه می‌کنیم گزینه‌ی حذف خودکار مجوز دسترسی‌ اپلیکیشن‌های بدون استفاده در اندروید را فعال کنید.

 

به‌منظور حفظ امنیت و حریم خصوصی کاربران، اپلیکیشن‌ها نمی‌توانند آزادانه به همه‌ی اجزای گوشی و سیستم‌عامل دسترسی داشته باشند؛ بنابراین برای هریک از اپ‌ها، بسته به کارکرد آن‌ها، دسترسی‌هایی تعریف می‌شود تا حدود اختیار اپلیکیشن‌ها بیشتر از آن‌چیزی که مورد احتیاجشان است فراتر نرود. برای مثال یک برنامه‌ای که برای ویرایش عکس ساخته شده نباید امکان دسترسی به پیامک‌ها و مخاطبان شما را داشته باشد.

اما این‌ کافی نبوده و اندروید به جهت افزایش حریم خصوصی برای اپلیکیشن‌هایی که یک مرتبه نیاز به دسترسی به پیامک برای منظور فعال‌سازی یا دسترسی به حافظه دارند، مجوزهای موقت صادر می‌شود تا پس از اتمام فرایندی که نیاز به یک دسترسی حساس دارد، مجوز مربوطه سلب شود.

بااین‌حال در بسیاری از مواقع، کاربران اپلیکیشن‌هایی نصب می‌کنند و برای مدت زیادی از آن استفاده نمی‌کنند که این امر می‌تواند زمینه‌ساز فعالیت‌های پنهان برخی از برنامه‌ها در زمان بسته‌بودن آن‌ها شود. دراین شرایط، اپلیکیشن از مجوزهای محرز شده سوء استفاده کرده و شروع می‌کند به جمع‌آوری داده‌هایی که امکان دسترسی به آن‌ها را دارد.

خوشبختانه گوگل طی سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به مبحث حریم خصوصی که سال‌ها از جمله نقاط ضعف این سیستم‌عامل به‌شمار می‌رفت داشته و سعی کرده که در بخش دسترسی‌ها، امنیت این سیستم‌عامل را بالاتر ببرد و قابلیت‌های آن‌ را بهبود بخشد. یکی از این قابلیت‌ها Auto-reset permissions یا امکان لغو خودکار دسترسی اپلیکیشن‌ها در صورت بلااستفاده ماندن اپلیکیشن در طولانی مدت است. این ویژگی از نسخه ۱۱ اندروید به آن اضافه شد اما به‌تازگی گوگل این امکان را برای نسخه‌های قدیمی‌تر اندروید نیز فراهم کرده است.

اگر مدت زمانی است که دیگر از یک برنامه استفاده نمی‌کنید؛ اما همچنان نمی‌خواهید آن را از گوشی حذف کنید، بهتر است هرگونه مجوز حساسی که ممکن است به آن داده باشید را لغو کنید. خوشبختانه با ورود این قابلیت به اندروید برای حذف مجوزهای دسترسی یک اپ بلااستفاده در تلفن یا تبلت اندرویدی خود، مجبور نیستید به صورت دستی پیش بروید و این فرایند به صورت خودکار انجام می‌شود.

در ادامه با روش‌ حذف خودکار مجوز دسترسی‌ اپ‌های بدون استفاده در اندروید آشنا خواهید شد. هرچند این گزینه معمولاً در مورد هر اپلیکیشن جدیدی که نصب می‌شود به صورت پیش‌فرض فعال است، اما به شما توصیه می‌کنیم که این گزینه را به‌خصوص برای برنامه‌هایی که به آن‌ها اعتماد ندارید، فعال نگه دارید؛ اما برای برنامه‌ای خاص که لازم است دسترسی‌های آن به‌طور خودکار لغو نشوند نیز می‌توانید این گزینه را ازطریق مراحل زیر غیرفعال کنید.

حذف خودکار مجوز دسترسی‌ اپلیکیشن‌های بدون استفاده در اندروید ۱۱ و بالاتر

در صفحه اصلی لانچر یا لیست برنامه‌ها روی برنامه موردنظر ضربه بزنید و کمی مکث کنید تا یک منوی شناور ظاهر شود. در گوشی‌های سامسونگ روی آیکونی که در گوشه‌ی بالایی سمت راست وجود دارد و در گوشی‌های شیائومی روی App info ضربه بزنید تا وارد صفحه جدیدی شوید. در بخش Permissions (دسترسی‌ها) می‌توانید تمام مجوزهای دسترسی داده شده به اپ را مشاهده کنید یا تغییر دهید.

روی Permissions ضربه بزنید و سپس برای فعال کردن حذف خودکار مجوزهای دسترسی اپ درصورت عدم استفاده از آن طی چند مدت گذشته، گزینه Remove permissions if app isn’t used (اگر از برنامه استفاده نمی‌شود، اجازه‌ها برداشته شود) را انتخاب کنید.

 

 

اگر لازم دارید دسترسی‌های برنامه‌ای خاص لغو نشود کافی است این گزینه را غیرفعال کنید.

حذف خودکار مجوز دسترسی‌ اپلیکیشن‌های بدون استفاده در اندروید ۶ تا ۱۰

همان‌طورکه گفته‌شد، گوگل به‌تازگی امکان حذف خودکار دسترسی‌ها را در اندرویدهای قدیمی نیز ارائه داده است. بدین‌صورت که دسترسی‌های برنامه‌ها تحت کنترل بخش امنیتی گوگل‌پلی (Google Play Protect) قرار می‌گیرد.

برای فعال یا غیرفعال کردن لغو خودکار دسترسی‌ها در اندروید‌های ۶ تا ۱۰، اپلیکیشن گوگل پلی را باز کنید. روی نماد پروفایل در بخش جستجو ضربه بزنید و از منوی باز شده Play Protect (سپر ایمنی Play) را انتخاب کنید.

پس از باز شدن منوی Play Protect روی آیکون چرخ‌دنده در بالای صفحه ضربه بزنید. در انتهای صفحه گزینه Permissions for unused apps (اجازه‌های مربوط به برنامه‌های استفاده‌نشده) را انتخاب کنید. در ادامه صفحه‌ی App privacy (حریم‌خصوصی برنامه) را مشاهده خواهید کرد که از چهار بخش تشکیل می‌شود:

·         Permission removed (اجازه‌ها برداشته شد): در این قسمت، فهرستی از اپلیکیشن‌ها به نمایش درمی‌آید که دسترسی‌های آن‌ها به صورت خودکار لغو شده است.

·         Auto-remove on («حذف خودکار» روشن است): برنامه‌هایی که تنظیم شده تا دسترسی‌های آن‌ها در صورت بلااستفاده ماندن لغو شود در این فهرست نشان داده می‌شوند.

·         Auto-remove off («حذف خودکار» خاموش است): برنامه‌هایی که تنظیم شده تا دسترسی‌های آن‌ها در صورت بلااستفاده ماندن لغو نشود در این فهرست نشان داده می‌شوند.

·         All apps (همه برنامه‌ها): در این صفحه،‌ تمامی اپلیکیشن‌ها چه با لغو مجوز فعال و چه غیرفعال نشان داده می‌شوند.


برای اپلیکیشن‌هایی که تمایل دارید مجوزهای دسترسی‌ آن‌ها به صورت خودکار لغو شود به بخش Auto-remove off بروید، برنامه موردنظر را انتخاب و گزینه‌ی Remove permissions if app isn"t used (برداشتن اجازه‌ها درصورت استفاده نکردن از برنامه) را فعال کنید. اگرهم قصد دارید حذف خودکار را خاموش کنید به بخش Auto-remove on بروید و این گزینه را برای برنامه‌های موردنظر خاموش کنید.

منبع: زومیت

 

 


٠٩:٠٧ - چهارشنبه ٢٤ فروردين ١٤٠١    /    شماره : ١٣٤٧١    /    تعداد نمایش : ١٠٩


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج